2010-04-26

FB beklagar Micke Stahres avhopp - och ger Björn Wesström vårt stöd!

Vi nåddes i helgen av uppgifterna att AIK:s chefstränare Mikael Stahre valt att säga upp sitt kontrakt med AIK Fotboll för att istället ta över det grekiska ligalaget Panionios. Vi hade ett möte med tränare, sportchef och spelarrådet för mindre än tio dagar sedan där vi trots den katastrofala inledningen på säsongen deklarerade vårt oreserverade stöd för Micke Stahre. Därför mottog vi helgens uppgifter och dagens offentliggörande med såväl stor förvåning som stor besvikelse.

Vi har under en sittning med Micke Stahre idag måndag fört fram våra tankar och synpunkter till honom samtidigt som vi lyssnat på vad Micke hade att säga om sitt beslut. Som alltid så präglades även detta möte med en ömsesidig respekt och för vår del så är det angeläget att sprida budskapet att det är AIK:s bästa som är det viktigaste för oss i alla lägen samtidigt som vi djupt beklagar Mickes beslut.

Micke Stahre har i olika konstellationer varit inom klubben under tolv års tid men har sedan han tog över som chefstränare för AIK byggt vidare på den enade känsla som speglade relationerna mellan tränare, spelare och supportrar. Den känsla som kulminerade i en historisk trippel 2009 och ett så efterlängtat kvalspel till Champions league till sommaren. Den känslan har nu fått sig en rejäl törn och vi känner alla en stor besvikelse över hans beslut och en osäkerhet inför framtiden samtidigt som vi också vill hylla och tacka Micke Stahre för ett fantastiskt arbete i AIK. För oss så kommer han alltid ha en speciell plats i våra hjärtan och vi önskar honom all lycka i sin nya klubb.

VD och styrelse kan inte direkt klandras i denna fråga men har ett stort ansvar för vår nuvarande situation och tabelläge efter att som vanligt tvingats sälja våra bästa spelare för att rädda den ständigt misskötta ekonomin.

Med tanke på den uppkomna situationen så känns Björn Wesström som den mest lämpliga kandidaten att ta över tränarsysslan i dagsläget och vi utlovar Björn vårt 100 % stöd och support även i sin tränarroll vilket vi uppmanar samtliga supportrar till klubben att göra.

FIRMAN BOYS

----------------------------------------