2004-04-20

MONEY AVGICK OCH NU MÅSTE SANNY HITTA EN VINNARE!

Richard Money har inte haft tre matcher på sig. Richard "Mr Bullshit" Money har haft två försäsonger, 29 allsvenska matcher och totalt ett år och fyra månader på sig att föra AIK tillbaka till den absoluta toppen men har misslyckats något kopiöst! Vi är idag ett mittengäng som ej längre tas på allvar. Andra lag och spelare fruktar inte längre att komma till Råsunda, journalister hånar oss, andra supportrar ser en seger över AIK som närmast självklart. Vi är sämst i Stockholm och har inte vunnit en derbymatch på över två år. Vi spelar som skit och det verkar inte finnas någon organisation ute på banan. Ingen tar nödvändiga iniativ och ingen verkar veta vad dom ska göra. Money har snackat och snackat men inte gett oss någonting att glädjas över. Faktum är att laget är sämre än någonsin trots ett spelarmaterial som borde vara likställt med en guldkandidat. Folk räknar inte med AIK längre - och vi supportrar börjar tragiskt nog känna likadant. Vi har tappat framtidstron efter fyra bleka säsonger med lika många bleka tränare. Men aldrig har vi varit så likbleka som nu.

Richard Money verkar saknat allt taktiskt kunnande som krävs för att styra en toppklubb. Laget har en spelidé enbart på papperet och spelarna verkar inte förstå hur man ska spela, försvarsspelet har emellanåt varit väldigt virrigt och kostat oss poäng. Mittfältet är trögt och flera spelare underpresterar å det grövsta tillsammans med anfallare som vare sig gör mål eller ens skapar chanser. Vi är chanslösa i derbymatcherna och tvingas kriga för att få med oss poäng såväl hemma som borta mot rena dynggängen som dessutom Money snackat upp i tidningarna så man tror det är Real Madrid vi ska möta när vi i själva verket möter Trelleborg hemma.... Fotbollen som vi bjuds på är i 75 minuter rena sömnpillren och de få glädjeämnen som vi trots allt fått se är tack vare individuellt skickliga spelare men vi spelar inte som ett lag. Vi påstår inte att allt detta varit Richard Moneys fel men han har varit ansvarig för detta lag och därmed också för att dessa olika komponenter inte har fungerat och han har misslyckats så in i helvete! Faktum är att flera av Moneys laguttagningar och formationer varit direkt tveksamma och hans coachning i vissa situationer har fått oss att undra om inte karln är helt inkompetent!!

Nu börjar även det sedvanliga missnöjet inom spelartruppen att visa sig. En av lagets försvarsspelare har klassat Richard Money som "helt värdelös" och två av lagets utländska importer kallar sina egna lagkamrater för "idioter" och en av säsongens bästa spelare för "tjockis". Spelare uttalar sig också till massmedia "anonymt" om ditten och datten. Till samma massmedia som fortsätter att skriva ner AIK:s mest engagerade supportrar och insinuerar både det ena och det andra. Jävla gnällspikar! Håll käften och vinn matcherna istället - med vem som än tränar laget eller vem ni än spelar med eller mot!! Det går bra att dra igen käften nu - annars gör vi det åt er - för så jävla anonyma är ni inte!

Fyra skitsäsonger får inte bli fem. Tiden har runnit ut nu och åtgärder måste sättas in för att rädda säsongen. Bekvämast för AIK-ledningen hade givetvis varit att vänta till EM-uppehållet (nio omgångar) innan man agerat men då säsongen redan kunde varit över om debaclet fortsatt var klubbens mest engagerade och passionerade fans istället tvungna att agera! Många tongivande fans (och nu menar vi inte de nygnagare som lever sina liv framför Internet och som förmodligen skulle plockat blommor åt tränaren även om vi skulle åkt ner i division tre ) har de senaste dagarna deklarerat att förtroendet för Money är slut och därför var det bara en tidsfråga innan Money varit tvungen att lämna sitt jobb på det ena eller andra sättet. Nu valde han att hoppa av innan "kampanjen" ens hunnit ta fart.

Sveriges största lag med flest supportrar, störst arena, tuffaste grabbar, över 9000 årskortsköpare, 17 000 åskådare i snitt och tusentals aktieinnehavare har tröttnat och förtjänar bättre! Vi har inget nytt tränarnamn att lansera (ännu) men frågan är om ens en division sju tränare skulle gjort sämre resultat än vad Money har gjort. Det enda vi vet är att Richard Money varit fel man att leda AIK in i framtiden mot nya titlar. Mannen är en stor jävla bluff och hans period i klubben kan enbart beskrivas som ett enda stort fiasko. Vi kan inte behålla en usel tränare bara för att vi haft en lång historia av tränarbyten och turbulens bakom oss. Det är tråkigt att föreningen haft för vana att enbart anställa psykbryt de senaste åren med det kan inte hjälpas. No more "Mr Bullshit"!

Tror fan att Sanny Åslund offentligt försvarat Money och att Peter Kisfaludy hållit en låg profil den senaste tiden. Det är ju dessa två som scoutat fram och anställt Richard "Bluffen" Money. Sanny är ju dessutom direkt skyldig till att ha anställt samtliga de fyra senaste AIK tränarna och det kan han ju inte vara särskilt nöjd med.

Olle Nordin bröt ihop efter en tredjeplats bakom Bajen och Dif.
Peter Larsson avgick efter ett kvartssamtal och en tolfteplats efter sju omgångar.
Dusan Uhrin tog oss till en slutlig femteplats när Dif samtidigt tog guldet innan han ensam i en mörk förortslägenhet med en vodkaflaska framför sig tog beslutet att lämna landet.
Richard Moneys första säsong slutade med en slutlig femteplats, n i t t o n poäng efter seriesegraren Dif och t o l v poäng efter serietvåan Bajen. Och hans andra säsong vet alla hur den börjat och hur det har sett ut.

Det är absolut ingen önskvärd situation att behöva byta tränare i tid och otid men vad skulle vi gjort? Hade vi fått vrida tillbaka klockan fyra år hade vi definitivt agerat för att Stuart Baxter skulle få ett livstidskontrakt likt Alex Ferguson och Arsene Wenger har i Manchester United respektive Arsenal. Vi kan inte, vi får inte, acceptera det som hänt och fortsätter att hända med vårt ständigt underpresterande fotbollslag. Vi får aldrig bli som "gamla" Bajen var under 100 år - en förening som var nöjda med att få vara med, "vinst eller förlust spelar väl ingen roll..."

Nu tar Patrick Englund och Nebojsa Novakovic över fram till EM-uppehållet och vi utlovar allt stöd de behöver från fansens sida! Det är nu oerhört viktigt att laget sluter sig samman kring sina nya tillfälliga tränare och börjar plocka poäng och visa lite klubbkänsla!! Nu ska Sanny Åslund och Peter Kisfaludy ut på ny tränarjakt och det får inte gå fel den här gången! Nu måste Sanny presentera en tränare som är en vinnare ut i fingerspetsarna och har ett psyke för att klara av att träna Sveriges största idrottsförening!! Frågan är om Sanny är kapabel att klara av detta. Vare sig AIK eller Sanny Åslund har råd med ett nytt tränarmisslyckande. Det är AIK som är viktigast och just därför var Money tvungen att avgå omgående. AIK förtjänar bättre. Vi supportrar förtjänar bättre. Mycket bättre!!

Stöd AIK