2014-03-11

Massivt stöd till AIK Hockey i kvalserien!

Vi vet. Och vi håller med dig. Vi är också jävligt missnöjda, besvikna och bittra över:

 • att AIK Hockey inte har vunnit en endaste titel på 30 år.
 • att den gamla 1990-tals styrelsen sålde ut den trogna publiken till förmån för Globens slipsar och senare även en finsk cirkusdirektör.
 • att även dagens ledning genom tidigare VD-Birath har haft en förmåga att skylla den bedrövliga ekonomin på publiken som ”sviker” när det i själva verket har varit en inkompetent ledning som fullständigt misslyckats med att få ekonomin på fötter trots att man de senaste två säsongerna varit ensamt Stockholmslag i den högsta serien.
 • att hockeyn förvandlats mer och mer till en genomkommersialiserad underhållningsindustri där landsortslagen premieras av såväl ligan som kommunerna.
 • alla dessa 55 omgångar, power break, derbygrupper, förlängningar, straffar, play in, play off, förkval, sju matcher slutspel, osv.
 • att vi inte heller har glömt hur ledningen med VD-Mellqvist i spetsen svek alla hundratals supportrar som utsattes för polisens våld och övergrepp under den stora polisskandalen i Globen för två år sedan genom att skylla på – fansen.
 • att samma ex-VD i alla fall fanns kvar – på Stureplanskrogarna där han fortsatte baktala AIK:s supportrar under alkoholdimmorna.
 • att VD-bonden Birath dragit över med fem miljoner mot budget trots ett i princip liknande publiksnitt den här säsongen (4788) som förra (4568).
 • att samma VD pratade om att det var ”allvar” och sedan flydde först av alla när chansen dök upp.
 • att de ständiga tiggarbreven till supportrar och medlemmar mer påminner om Bajen än en tidigare stolt och anrik ishockeyförening.
 • att vi sportsligt underpresterat kraftigt i år och få spelare har brunnit tillräckligt och krigat för klubbmärket.
 • att hemmaspelet varit direkt uselt för att inte tala om vår defensiv.
 • att vissa dyra importer sägs tillbringa fritiden på krogen.
 • att fysträningen dels varit undermålig och dels inte tagits på tillräckligt stort allvar av tränare och sportchef varför vi dragits med en löjligt hög andel skadade spelare under i princip hela säsongen.
 • över hur man tänkte när man anställde den största svikaren i AIK Hockeys historia som ny chefstränare tillsammans med en ständig medlem i Djurgårdens IF.
 • att sportchefen, som även han spelat i Dif, dröjde till den 50:e omgången innan han äntligen lyckades värva in lite nya spelare.

  Ni ser. Det har inte varit mycket positivt med AIK Hockey. Men det skiter vi i just nu! Och det ska du också göra. För nu handlar det om vår överlevnad som ishockeyförening!

  Vi är inte Bajen som låter sin hockeyklubb gå i konkurs och upphöra. Vi är anrika AIK med sju SM-guld (minns Kai Nurmi 1982 och tre raka mot Dif 1984!) och det här är vår klubb och vårt ansvar!

  Nu är det dags för alla Gnagare att gå man ur huse på riktigt och samlas kring de 3-4000 trogna hockeygnagare som alltid är där. Vi kommer för första gången sedan i slutet av 1980-talet möta vår största fiende i ett derby på Hovet. fick Dif-klacken hastigt överge sin läktare sedan AIK-grabbar stormat dom mitt under matchen. Nu är läget annorlunda sedan klubbarna sålt ut fansen (igen!) genom att inte ta in någon bortapublik men det kommer att bli mentalt ändå och du vill bara inte missa det här.

  Det finns ingen morgondag om vi åker ur. Det är nu eller aldrig det gäller. Det här är vårt öde, det här är vårt liv. Alla till Hovet! Stöd AIK och hata Dif ända in i döden!!

  Vår klubb, vårt ansvar

  Köp kvalseriekortet på www.aikhockey.se/kvalserien

  sverigescenen.com

  ---------------------------------------------

  Spelprogram Kvalserien 2014

  Mån 17 mar 19:00    AIK-Djurgårdens IF    Hovet
  Ons 19 mar 19:00    Örebro HK-AIK    Behrn Arena
  Fre 21 mar 19:00    AIK-Rögle BK    Hovet
  Sön 23 mar 16:00    AIK-VIK Västerås HK    Hovet
  Tis 25 mar 19:00    Djurgårdens IF-AIK    Hovet
  Tor 27 mar 19:00    Malmö Redhawks-AIK    Malmö Arena
  Lör 29 mar 16:00    AIK-Malmö Redhawks    Hovet
  Tis 1 apr 19:00    VIK Västerås HK-AIK    ABB Arena
  Fre 4 apr 19:00    AIK-Örebro HK    Hovet
  Mån 7 apr 19:00    Rögle BK-AIK    Lindab Arena