2007-10-16

Inget guld för Dif med våran hjälp!

1 IFK Göteborg 24 12 7 5 42-23 43
2 Djurgården 24 12 7 5 37-22 43
3 Kalmar FF 24 13 3 8 39-31 42
4 AIK 24 10 8 6 30-24 38

21/10 BP - Kalmar FF
22/10 AIK - IFK Göteborg
Halmstad - Djurgården
28/10 Djurgården - BP
IFK Göteborg- Trelleborg
Kalmar FF - AIK

Det är inget att hymla om. Vi sitter i en jävla sits! Och vi förbannar vårt öde och spelarna som inte varit bättre än att vi, återigen, satt oss i en situation där vi riskerar att spela SM-guldet till vår svurna arvfiende och största rival - Djurgårdens IF. Fotboll handlar för våran del om känslor och passion men det handlar också i mångt och mycket om att vinna. Våran främsta drivkraft är att se AIK vinna. Vi begär och kräver det alltid av våra spelare. Det har dock funnits undantag. Två gånger tidigare har vi istället propagerat, påverkat och krävt att vårt älskade AIK ska förlora i syfte att förhindra att vi spelar guldet till Djurgårdens IF. Det var inget lätt beslut då - men nödvändigt. Såväl 2002 som 2003 kunde AIK genom två bortamatcher mot Malmö FF avgöra guldstriden till Difs fördel. Bägge gångerna krävde Firman Boys att AIK (som inte hade något direkt att spela för) skulle förlora. Bägge gångerna förlorade AIK genom två mycket bleka insatser med 5-0 respektive 3-0. Bägge gångerna vann dock Djurgården SM-guldet ändå. Men, viktigt för våran stolthet och välmående - de gjorde det inte med våran hjälp i alla fall!

Nu är situationen snarlik men ändå inte riktigt. Skillnaden nu är att Djurgården rent teoretiskt (om än i praktiken) inte kan vinna guldet på måndag även om AIK skulle besegra IFK Göteborg. Skillnaden är också att vi har hemmamatch mot ett av våra andra största hatlag och fiender. Skillnaden är också att vi själva, rent teoretiskt i alla fall, faktiskt har en liten liten guldchans fortfarande. Vi har även chans att kvalificera oss för Uefacupen, Intertotocupen och Royal Laegue. Trots detta är det inget val för oss eller någon annan supporter född och uppvuxen i Stockholm och som inte suttit inlåst på en skoltoalett hela ungdomsåren. Vi vågar, efter en febril kontakt med hundratals andra AIK-supportrar i alla åldrar den senaste veckan, säga att vi står enade i denna fråga - Djurgårdens IF får ej vinna guld med AIK:s hjälp!

Att behöva se Difs lagkapten, göteborgaren Markus Johannesson, lyfta bucklan och tacka AIK för hjälpen inför jublande lagkamrater, skrattandes bjuda in AIK-spelarna till guldfesten, att se deras vidriga supportrar fira på Stockholms gator och krogar, se Dif familjen gå runt med ett fånigt flin det närmaste halvåret på skolor och på arbetsplatser, se Bo Lundquist omfamna Difs kategori C, samma DFG som attackerade två av våra spelares bostadshus natten före derbyt och sparkade en AIK-supporter medvetslös på Riddargatan i våras, att se Stefan Batan pussa Lennart Johanssons pokal, att se det svart på vitt i historieböckerna för all framtid att "Djurgårdens IF tog säsongen 2007 klubbens tolfte SM-tecken varav det fjärde bara under 2000-talet, den här gången med god hjälp av tvillingklubben AIK"...fy fan säger vi bara! Detta får aldrig hända!! Vi är AIK och finns det någon passion och hjärta för klubben så bidrar man inte till tusentals AIK-supportrars försämrade hälsotillstånd på ovanstående sätt! Spelare och ledare kommer och går men vi supportrar kommer alltid att bestå och det är vi som tvingas leva med det som nu sker. Vi är uppväxta här. Det här är våran stad. Det här är vårat liv, vårat engagemang, vår klubb, våran kärlek, vår fiende, vårat hat. Du måste vara från Stockholm för att förstå det. Vi älskar AIK och vi hatar Dif. Vi kommer hellre på 13:e plats i år än ser Djurgår´n bli svenska mästare med våran hjälp! Vi har alla ett ansvar här - från VD, sportchef, tränare, spelare till supportrar. Kanske inte officiellt - men inofficiellt ska alla veta vad som gäller. Ingen inblandad bör sätta sig över klubben och dess supportrars bästa. Och det bästa i denna tragiska situation är kompromisslöst att se till att inte Dif blir svenska mästare år 2007.

Vi kräver inte att AIK ska förlora på måndag. Vi kräver inte att supportrarna ska jubla åt motståndarmål på Råsunda likt Dif-klacken gjorde i samband med deras läggmatch i Borås förra säsongen. Däremot så kräver vi att alla inblandade tar sitt ansvar de två sista omgångarna om det krävs för att inte AIK ska hjälpa Djurgården till SM-guld. Att vi gör det enda rätta om det behövs. Att vi gör våran plikt som AIK:are.

Skattefuskarna från Göteborg väntas komma upp med ett stort bortafölje till matchen på måndag och de må vara kaxiga inne på arenan men utanför ska de som vanligt hållas väldigt kort. AIK saknar avstängda Kenny Pavey och Ivan Obolo. Hata Göteborg & Dif - för alltid!!