2010-10-15

Angående Dulee Johnson och de andra idioterna i och runt klubben.

Dulee Johnson är en idiot. Sannolikt den mest korkade spelare som haft på sig en AIK-tröja någonsin. Hade vi fått sköta det här på vårt sätt så hade han legat i en bagagelucka för länge sen men nu har klubben hela tiden velat hantera "problemet Dulee" själva vilket fungerade någorlunda okej under Rikard Norlings tid och sämre men ändå kontrollerat under Micke Stahres tränarsejour. Men i år har det spårat ur fullständigt och det enda som hållit Dulee kvar i klubben och i supportrarnas hjärtan är hans prestationer på planen där han egentligen alltid har levererat oavsett vad som tidigare har hänt i hans privatliv.

Våldtäkt ett av de brott som vi klassar som avskyvärda och något som vi ej står bakom. Men viktigt att komma ihåg är det svenska rättssamhällets grundpelare som allt vilar på: Alla människor är oskyldiga tills motsatsen är bevisad i en domstol. Detta gäller såväl fotbollsligister som fotbollsspelare. Dulee är sedan idag fredag eftermiddag häktad av Solna Tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Det innebär inte nödvändigtvis att han kommer att bli fälld i en eventuell framtida rättegång. Västerorts åklagarkammare som utreder Dulee fallet har lägst uppklarningsprocent i landet vad gäller anmälda sexbrott. Endast 18 % av alla anmälningar leder till åtal eller annan lagföring. Det finns dessutom en hel del mer eller mindre kända fall där oskyldiga män anklagats för våldtäkt efter att grogghaggor ångrat sig morgonen därpå.

I fallet Dulee så dröjde det över en månad(!) innan en anmälan mot honom lämnades in. Det dröjde också flera månader innan vice chefsåklagare Henrik Söderman beslutade sig för att hämta in Dulee till förhör och sedermera anhålla och begära honom häktad. Söderman är heller inte direkt någon färsking i dessa sammanhang. I början av 2000-talet var han (ö)känd för sitt korståg mot allt vad AIK-supportrar hette när han skulle göra karriär inom åklagarmyndigheten. Det hela slutade med kraschlandning i Svea Hovrätt för Söderman efter bland annat ett stort uppmärksammat åtal mot fyra st AIK-supportrar som befanns vara oskyldiga och friades. Söderman var även ansvarig åklagare i samband med det tragiska dödsfallet i Högalidsparken 2002. Söderman är maktgalen och heller inte främmande för att fabricera bevis samt undanhålla information som kan tala för de åtalades fördel. Han är kort och gott ett korrupt åklagarsvin utan någon heder som är beredd att gå över lik för att få en person fälld - oavsett om personen må vara skyldig eller oskyldig.

Utan heder är också flertalet av AIK:s så kallade "stora" sponsorer. Bryggeriet Åbro har gjort en hel del för AIK men de har också fått betydligt mera och ska vara väldigt tacksamma för den enorma reklam och exponering de fått genom åren tack vare AIK:s fotbollslag och dess supportrar. De har kommit mycket billigt undan ekonomiskt för att kunna använda AIK:s varumärke. Åbros VD Henrik Dunge är en skicklig företagsledare som en längre tid varit mycket missnöjd med såväl AIK:s bolagsstyrelse som Dulee Johnsons ständiga förmåga att hamna i problem. Helt berättigat enligt oss i båda fallen. Dunge såg dock i fallet Dulee chansen att sätta ytterligare press på styrelsen vilket han också gjorde. Problemet är att han kraftigt överskridit sin och Åbros roll genom att lägga sig i AIK:s interna angelägenheter och även bidragit till den rejäla mediecirkusen kring klubben bara dagarna före ödesmatchen mot Gefle på lördag. Det är ett stort hyckleri av ett bryggeri som lever på att sälja stora mängder alkohol till folket. Alkoholhaltiga drycker som används av ca: 80 % av alla dömda våldsbrottslingar enligt en granskning av Sveriges Radios program "Kaliber" under 2009. Åbro som även är huvudsponsor för "folkfesten" Hultsfredsfestvialen som bara under förra året redovisade 4 st anmälda våldtäkter, 1 våldtäktsförsök, 3 sexuella ofredanden, 15 misshandelsfall, 25 narkotikabrott samt 42 stöldbrott. Då var det inga "Stoppa våldet"-tröjor i kvällstidningarna som gällde i och med att det inte hade gett någon publicitet. Det gör däremot AIK. Av den anledningen så bör Åbro just nu sitta ned i båten.

När det gäller Peab och dess vice VD Mats Johansson så kan de däremot dra åt helvete. Det finns bara en anledning till att detta skitföretag sponsrar AIK och det är att försöka styra och tvinga in oss på fuskbygget Swedbank Arena. Hade inte AIK haft en sådan usel och lat marknadsavdelning så hade vi haft flertalet andra huvudsponsorer än Peab som dessutom fått betala betydligt mer för förmånen att få sponsra landets i särklass största och mest medieexponerade idrottsklubb.

Och när vi ändå är inne på inkompetenta klubbföreträdare så är det ju svårt för att inte säga omöjligt att inte nämna idioterna inom AIK:s bolagsstyrelse med tillhörande VD Annela Yderberg till knähund. Deras totala avsaknad av ledarskap, kompetens och förmåga att fatta korrekta beslut har nu ställt till det igen. Det är den usla sportsliga ledningens ansvar tillsammans med AB-styrelsen och VD:n som inte satt ner foten tidigare när det gäller det ständiga problembarnet och orosmolnet Dulee Johnson. Trots att klubben satsat stora resurser och lagt ner en väldig massa tid på att ge denna trots allt vuxna människa vägledning och stöd här i livet (för det har man - mer än någon annan klubb i Sverige lagt ner för en enskild spelare!) så har han ständigt misskött sig och åsidosatt sin fotbollskarriär. Dulee kommer aldrig spela för FC Barcelona och frågan kommer sannolikt att förbli obesvarad hur långt han kunnat nå i sin karriär om han satsat 100 % på fotbollen och levt som det anstår en professionell idrottsman. Men att styrelsen som ständigt betackat sig för de engagerade och initierade supportrarnas åsikter istället faller så pladask för vad ett bryggeri från Småland och ett byggföretag med kopplingar till Svenska Fotbollförbundets nya arenabygge tycker att man till och med stänger av en av våra absolut bästa spelare med fyra matcher kvar av säsongen när vi ligger på kvalplats innan han ens blivit häktad...vi saknar ord! Dulee är dessutom inte ens dömd för något brott än utan enbart misstänkt! Att springa hycklande och giriga sponsorers ärenden när vi kämpar för att undvika nedflyttning visar bara vilka idioter som befolkar AIK:s styrelserum. Ville styrelsen (för all del äntligen!) agera mot Dulee så hade man kunnat göra det efter säsongen. Denna ohyra som styrt klubben mot avgrunden kan börja städa ur styrelserummen för när den här säsongen är över så är det dom som ska ut ur klubben och det till vilket pris som helst!

En sak till. Spelarna ska hålla käften och fokusera på att vinna matcherna. För oss finns bara två spelare med rätt att uttala sig i dagsläget. Den ena är Daniel Tjernström i egenskap av trotjänare och lagkapten. Den andre är Kenny Pavey som borde vara lagkapten i "Tjernas" frånvaro. De övriga spelarna med assisterande lagkaptenen Nils-Eric Johansson i spetsen har likt styrelsen redan börjat leta syndabockar om vi skulle åka ur. VD och styrelse har ju sedan länge pekat ut fansen som ansvariga för allt skit som hänt i klubben i år. När det gäller spelartruppen så ligger givetvis "turbulensen i klubben" bra till följt av "Alex Miller" och "Dulee Johnson". Glöm det säger vi! Det är för det mesta alltid turbulent i den här klubben så det är bara att gå till en psykolog och skaffa bättre pannben, att "Mr Bullshit" är en första klassens blufftränare kommer heller inte som någon överraskning för någon utanför styrelserummen men han har än så länge i alla fall haft den goda smaken att inte ta ut sig själv i startelvan och gällande Dulee Johnson så är det definitivt inget nytt under solen där. Ansvaret för prestationerna på planen vilar just nu uteslutande på spelartruppen och att det inte är läge att ränna runt på nattklubbar eller ens den lokala pizzerian för någon spelare för tillfället behöver vi väl inte ens skriva så här tre veckor kvar av den mest(?) bedrövliga säsongen i AIK Fotbolls historia!?

sverigescenen.com