2013-07-05

Daniel Majstorovic - icke önskvärd!

Det är alltid lätt att vara efterklok och vi ska, i dagsläget i alla fall, inte kasta skit på personer som ej är kvar inom föreningen men visst fanns farhågorna redan när AIK Fotboll våren 2012 lanserade prestigevärvningen Daniel Majstorovic. Förutom vissa tveksamma karaktärsdrag så var det en mycket kostsam investering för en knäskadad nu 36-årig före detta landslagsback. En sign on-bonus på 5 miljoner kr (som även oförklarligt nog betalades ut i en klumpsumma) samt en lön på 220 000 kr/mån. Vi har dock som alltid bistått och stått tillgängliga för att göra övergången och introduktionen till AIK så smidig som möjlig. Förutsättningarna för att detta faktiskt skulle kunnat bli framgångsrikt såväl på som utanför planen fanns även inledningsvis i AIK och även om det finns delar klubben kunnat hantera annorlunda så har allt detta överskuggats av Majstorovics enorma ego, obefintliga självinsikt och inte minst totala brist på ödmjukhet. Det här är i skrivande stund sannolikt att betrakta som den sämsta värvningen vi som klubb har gjort i modern tid sett till sportsligt och ekonomiskt utfall!

Det har under det senaste året funnits flera incidenter som irriterat både oss och övriga spelare och ett exempel på det är ju från i lördagsnatt när Majstorovic framåt småtimmarna lämnade Stureplan trots att det var träning bara några timmar senare och match dagen därpå det. Att sedan lagets bäst betalde spelare får för sig att arbetsvägra genom att inte dyka upp på matchsamlingen inför AIK-Mjällby i måndags efter att dagen före fått veta att han inte ingår i startelvan och sedan pratar ut med skvallerpressen samt försöker pressa AIK på pengar för att bryta sitt kontrakt är möjligt något som fungerar att göra i vissa nyrika och privatägda europeiska klubbar men det här är AIK - medlemmarnas klubb - och här håller vi hårt på vissa ideal som respekt för sina lagkamrater, tränare, supportrar och inte minst klubben som sådan. Vi har inte sett maken till illojalt beteende sedan "Fylle- Thylle" och Kåmarks dagar!

Att ha en attityd och framtoning som sin vän Zlatan Ibrahimovic fungerar enbart om du är just en av världens bästa fotbollsspelare. Det är inte Daniel Majstorovic hur mycket han själv än intalar sig det. Ska sanningen fram så är han i dagsläget med rätta fjärdevalet bland AIK:s mittbackar. Daniel Majstorovic har ej motsvarat de med rätta högt ställda förväntningarna. Vare sig som spelare eller som lagkamrat.

Vi är liksom alla andra AIK-supportrar väldigt besvikna på Daniel Majstorovic. Vi står helt bakom tränare Andreas Alm och klubben i den här frågan. I normala fall så hade vi krävt att klubben sparkar ut spelaren omgående men i den här situationen så finns det även en ekonomisk verklighet som komplicerar det hela då AIK med rätta inte kommer att betala en enda krona för att lösa Majstorovic från hans kontrakt. Det gör att han i dagsläget är kvar i truppen och med en ursäkt och ny tillfällig positiv framtoning tror att allt är glömt. Det är det inte. AIK glömmer aldrig och det vi förväntar oss framöver är att klubben sätter hårt mot hårt och kraftfullt markerar att ingen är större än AIK. I synnerhet inte Daniel Majstorovic. För oss är Daniel Majstorovic att betrakta som persona non grata i AIK. På svenska: Icke önskvärd och icke spelbar!

FIRMAN BOYS