2008-06-07

BOSS:

1 - EURO 2008

Självklart. Äntligen drar det igång och hela Europas blickar kommer den närmaste månaden att riktas mot Österrike/Schweiz där vårt svenska fotbollslandslag går in i hetluften nu på tisdag med mötet mot de regerande europamästarna Grekland. Från turneringen i stort hoppas vi på 31 st toppmatcher i högt tempo utförda av klasspelare som även behärskar den ädla konsten.

2 - "Boken om 500 AIK:are"

Författaren Anders Johrén har sedan sju år tillbaka arbetat med att sammanställa en fullständig förteckning och presentation över alla de som spelat allsvensk fotboll för AIK. Vi har tidigare kunnat läsa om en del av alla dessa spelare på aik.se men nu så har det hela också utmynnat i "Boken om 500 AIK:are" som är ett genomarbetat mästerverk av den mycket ambitiöse Johrén. Boken finns att köpa på AIK-shopen eller på AIK:s hemsida och rekommenderas! Vi vill dock även varna för de aggressioner och illamående som boken trots allt kan framkalla då den, logiskt nog förvisso, även presenterar de kukhuvuden som tyvärr fått dra på sig den svarta AIK tröjan genom åren. Det räcker med att nämna namn som "Svikar-Janne", "Judas-Jansson" och "Fylle-Thylle" för att det ska vända sig i magen på oss... Näväl, förutom detta - en imponerande bok!

3 - Viasats Champions league-studio

Okej, vi bortser från Claes Runheim men att se de livs levande AIK legenderna Johan Mjällby och Stuart Baxter bredvid varandra igen innan CL-matcherna på Viasat ger en skön, behaglig och väldigt nostalgisk känsla tillbaka till en tid när vi hade ett fotbollslag att vara stolta över och som dessutom var bäst i landet.

-------------------------------

JOSH:

1 - Bo Lundquist (SEF, SvFF, Dif), Sture Svensson (Elfsborg, SEF), Gerhard Sager (SvFF), med flera

Alla dessa tre herrar har sin egen del i det stora supporterförakt som breder ut sig från förbund, SEF och vissa klubbar. De är alla en del av "fotbollsetablissemanget" där man ser till det som gynnar sig själv och där okunskapen härskar. De är alla tre, och tro oss det finns så många fler av denna typ, stora jävla parasiter som på sitt eget lilla vis tydligt visar hur mycket dom skiter i alla fotbollssupportrar som inte betalar dyra biljetter och sitter ner och håller käften. Dom kallar oss "problem". Dom gillar inte oss och vår klubb. Vi kallar dom "fotbollsmördare" och "fotbollens fiende". Vi gillar inte dom. Vi kommer segra!