2008-02-26

BOSS:

1 - Fotbollspremiären

Så klart! Nu börjar det verkligen närma sig och som alltid är förväntningarna skyhöga. Den här säsongen finns inga tveksamheter vad gäller målsättning och kravbild. Nu måste spelarna börja leverera pokaler igen till svältfödda supportrar. Framåt stolta AIK!

-------------------------------

JOSH:

1 - AIK Hockey

För 24:e säsongen i rad underpresterade AIK:s hockeylag och det är sorgligt att se en sådan anrik sektion harva i de lägre divisionerna inför 700 åskådare. Att sedan hockeystyrelsen hade den dåliga smaken att hänga ut några av supportrarna som faktiskt tagit sig till Västerås för att följa laget som en "skam" var bara jävligt osmakligt!

2 - Skåningar i riks-tv eller kvällspress

Göteborgare må vara landets största idioter men skåningarna är onekligen de mest påfrestande och irriterande. Dessa gröthalstuggande avarter av människosläktet har också en förmåga att ta alldeles för mycket plats i sportjournalistiken på ett väldigt osmakligt sätt. Inte minst som de i nästan varje andetag tar chansen att på det ena eller andra sättet klanka ner på Stockholmarna ("08-orna"). Inte sällan är dessa skåningar stadsflyktingar som i vuxen ålder utvandrat från de obskyra hålor de härstammar ifrån. De har en förmåga att likt kackerlackor bre ut sig över etern. Mats Olsson, Olof Lundh och Patrick Ekwall är bara några av dem. Ta Ekwall som exempel, en riktig jävla bonde från Landskrona, flyttar till storstan och Stockholm och tror han är läcker!? Det spelar ingen roll vilken bil eller kläder han har, vilka ställen han går på eller vilka han känner. För den uppmärksammade som även har observerat Ekwall på nära håll så är det tydligt hur osäker han är, hur rädd han är för att uppfattas som den tönt och efterblivna landsortsbo han egentligen är och sannolikt alltid har varit för den som kan se igenom hans fasad. Som de flesta sportjournalister även en man som tror sig veta vad ironi är och även förstå innebörden av ordet självinsikt. Ekwall sågar mer än gärna och hänger ut folk i såväl tal som skrift men när han själv blir utsatt för ett påhopp från Schulmanbröderna blir det ett väldigt liv och gnällande i dagspressen. Dom lever sällan som dom lär våra journalister men påfallande ofta så härstammar dom från Skåne. Kontentan bör vara: Bort med skåningarna från riks-tv eller ordna åtminstone obligatorisk textöversättning varje gång en skåning ska uttala sig i TV. En sak till. Patrick Ekwall har den senaste veckan gjort en stor sak av hur "08-pressen" (tydligen SVT, TV4, DN, Aftonbladet och Expressen enligt Ekwall, märkligt då det enbart verkar jobba inflyttade bönder på dessa medium) så markant ignorerat HIF:s Uefacup match mot PSV. Ekwall menade att om AIK, Dif eller Bajen spelat Uefacup match mot PSV så hade man satt in extrabilagor. Och tacka fan för det! Vi är Sveriges största klubb och om så den duktige AIK junioren Viktor Lundberg har ont i en lilltå så är det av större vikt än om Helsingborg spelar match!

3 - AIK:s fotbollsstyrelse

Snacka om att försöka skaffa sig problem som inte finns. Borde koncentrera sig på att dra in mer pengar till klubben så vi slipper sälja våra bästa spelare och vinna bucklor istället för att jävlas med fansen!