2007-10-14

BOSS:

1 - ?

Den senaste veckan finns fan inte mycket att glädjas över! Skulle möjligtvis vara att det svenska landslaget är ett steg närmare EM-slutspelet nästa sommar.

-------------------------------

JOSH:

1 - Säsongsavslutningen

Vilken jävla mardröm! Av tre onda ting är Djurgården och IFK Göteborg två av dem. Vi sätter vårt hopp till Kalmar men fruktar det värsta...

2 - Folksam

Detta vidriga försäkringsbolag bedriver ända sedan 1990-talet en profithungrig och mycket lömsk kampanj som inte är lätt att slå hål på med politiskt korrekta argument. Som tur är så behöver vi inte hålla oss till sådana argument utan till den egentliga anledningen som är: Folksam utnyttjar massmedialt uppförstorade så kallade "skandaler" för egen vinning och MOT klubbarna och dess fans. I början av 90-talet var det AIK som blev utsatta sedan media radat upp svarta rubriker mot AIK-fansen vilket ledde till en ovärderlig massmedial uppmärksamhet för Folksam sedan de gått ut med att de hoppar av sponsorsamarbetet med AIK officiellt pga fansens uppträdande. Den uppmärksamhet Folksam fick i media då gick ej att mäta i pengar ens men den var nog värd många miljoner i gratisreklam. Nu år 2007 hotar man med samma sak fast mot Hammarby IF sedan några mynt kastats in av enskilda åskådare på Söderstadion. Den mediala uppmärksamheten är återigen stor för Folksam som försöker få oss att tro att de egentligen bryr sig. Det enda de bryr sig om är pengar, pengar och pengar. Gör som Ni hotar med Folksam: Sponsra ett damlag i stället med 650 åskådare på matcherna och 5000 tittare på TV4. Ni är inte värda den stora uppmärksamhet det ger att sponsra en av dom tre stora klubbarna i Stockholm!

3 - Offside

Tidnigen "Offside" var en gång i tiden en nyskapande röst i den då ganska så eftersatta fotbollsjournalistiken. "Offside" stod på fansens sida mot etablissemanget. Bland annat bestämde sig Firman Boys för att göra sitt sista(?) egna mediaframträdande i "Offiside" hösten 2002. Sedan dess har mycket hänt och magasinet har förutom att bli mer och mer Göteborgsinfluerat ändrat skepnad precis som de flesta före detta supportrar gör när de börjar skriva eller prata offentligt om fotbollen och klubbarna. De upphör att vara supportrar och blir mer och mer lik de kvällstidningsjournalister de en gång i tiden så föraktade. Idag är "Offside" en spillra av sitt forna jag och Offsideredaktionens åsikt om projektet "FC Gothia" det slutgiltiga beviset på att man ej längre är att betrakta som några fotbollssupportrar utan numera enbart såsom fotbollsjournalister.