2007-09-18

BOSS:

1 - "Vi tar en match i taget"

En av fotbollsvärldens mest slitna klyschor är lätt att säga men svårare att genomföra. När Rikard Norling & Nebojsa Novakovic hela tiden pratar om att "ta en match i taget" och "vinna nästa match" så är det inte enbart en floskel utan faktiskt någonting som de närmast maniskt försökt pränta in i spelarnas huvuden. För att verkligen bli ett riktigt topplag oavsett liga och division så gäller det att spelarna är så professionella att de kan ladda om och fokusera 100% på nästa match. Inte på derbyt i nästa omgång, inte på en ev. guldfinal längre fram på säsongen, inte på någonting annat än att vinna nästa match. Den dag vi lyckas fullt ut med detta så är vi med största sannolikhet både svenska mästare och oslagbara.

-------------------------------

JOSH:

1 - Örgryte, Gais & Häckens styrelser

Förra veckans turbulens kring projektet som av media kallades "FC Gothia" har berört hela supportersverige och även oss. Trots att det handlar om tre dassiga Göteborgsföreningar så är det oundvikligt att inte känna lite för de olika supportrarna i denna fråga. Örgryte IS bildat 1887 (för övrigt en av Sveriges mest anrika föreningar med 12 SM-guld), Gais bildat 1894 (4 SM-guld) och BK Häcken bildat 1940 förde långt gångna samtal om ett samgående och en helt ny förening! Nu verkar planerna ha stoppats "på grund av supportrarnas protester"...hmm vad trodde man egentligen? Vilken verklighet lever dessa styrelsemänniskor i? Vilken planet lever dom på? Vi pratar ibland om spelare och styrelsefolk som beter sig illa. Som pissar på klubben och ibland även skiter på den och till och med är nära att ta livet av oss på grund av sin inkompetens...men detta saknar nog motstycke och dessa profithungriga "fotbollsälskare" har tillsammans med vissa av sina uppbackande journalistvänner visat upp sig från sin "rätta" sida när de helt sonika vill slakta och radera ut sammanlagt 300 års historia och tusentals människors känslor, hjärtan och minnen. Hela styrelserna i de tre Göteborgsklubbarna borde avsättas omedelbart och de tre ordförandena (ÖIS Mats Rydhede, Gais Christer Wallin och Häckens Sabine Söndergaard) har kommit alldeles för billigt undan. De borde ha släpats ut av fansen under den officiella presskonferensen i fredags och hängts upp i varsin snara! Dessa jävla as är fotbollens verkliga mördare och hela tiden en påminnelse om att vi alla, vi som faktiskt är våra klubbar, måste vara oerhört vaksamma för vad "den moderna fotbollen" planerar för sattyg nästa gång. Fotbollsmördare är bara förnamnet!!

2 - Mats Olsson, Expressen

Allvarligt, hur är det ställt egentligen? Att vi alltid tyckt Mats Olsson är en fet, ful, okunnig, oinsatt, alkoholiserad, osympatisk och jävligt äcklig skåning är ingen nyhet. Men vi har ändå alltid haft överseende med honom då han trots allt inte är sportjournalist utan nöjesjournalist vars främsta upplevelse var när han satt på "Joe´s jazz & smokehouse" på Fifth Avenue i New York och lyssnade på Hank Thompson samtidigt som han åt en flottig hamburgare med en faaantastisk smakfull dressing på. Samma år som Mats Olsson betraktades som nyskapande inom svensk sportjournalistik betraktades Kurt Olsson som Sveriges roligaste person, IFK Göteborg var en toppklubb i Europa, Jonas Gardell fortfarande heterosexuell och Berlinmuren intakt. Då vi förut kunde bli irriterade och skakade på huvudet åt Olssons texter blir vi nu mest lite rödflammiga i ansiktet och generade i hans ställe. Det är så svagt. Det är så dåligt. Det är så mycket faktafel och rena felaktigheter. Man undrar om han är på fyllan varje gång han skriver en krönika numera. Mats Olsson beskrivs i sin byline som "bäst och häftigast" i svensk press... När man nu ser Olsson i sin cowboyhatt, NY Yankees keps, collegejacka och inser att han såg likadan ut 1989 som idag så förstår man även att tiden sprungit ifrån honom fullständigt. Mats Olsson är slut. Finito!

3 - Peter Fröjdfelt

Sedan Anders Frisk till vår stora glädje la domarpipan på hyllan för att istället satsa heltid på sin solariebränna så har den svenska domarkåren saknat en riktigt stor profil. Ni vet en sådan där "profil" som alltid sätter sig själv i centrum, tycker att han är den stora artisten, en sån som "vågar" ta lite kontroversiella domslut oavsett om de är korrekta eller inte och gärna mot något storlag för att visa att han minsann kan stå emot publiktrycket. Nu är han här och han heter Peter Fröjdfelt. Inte nog med att han berövade oss vårat guld förra säsongen genom att inte blåsa en given straffspark mot Elfsborg i slutminuten av deras avslutningsmatch. Han fortsätter dessutom bete sig illa gentemot oss genom att ge Halmstad en tveksam straffspark och AIK en helt felaktig utvisning senast. Låt oss slippa denna solarieprydde snärtis i fortsättningen!