2006-03-19

BOSS:

1 - Johan Mjällby

Den störste av dem alla är hemma igen och vi lyfter på kepsen åt en livs levande AIK legend som med sin uppoffrande spelstil, kärlek till klubben och lojalitet med fansen har vår ovillkorliga respekt!

2 - Fotbollssäsongen 2006

Om två veckor kör det igång! Säsongen med såväl Sveriges största klubbs återkomst som en hjältes hemkomst, två derbyn inom loppet av en vecka och ett VM slutspel i Tyskland. Nu kööör vi!

3 - Ronaldinho

Världens för närvarande bästa fotbollsspelare är en njutning att bevittna framför TV:n. Vilken teknik, vilken speluppfattning och inte minst vilken lirare!

--------------------------------

JOSH:

1 - Fotbollens fiende nr 1

Tillsammans med den självgoda och falska journalistkåren är det Svenska Fotbollförbundet det största hotet mot den svenska fotbollen, AIK och en levande och fristående supporterkultur. Den senaste tiden har SvFF hunnit med att dela ut ett fullständigt horribelt bötesstraff på 100 000 kr till AIK för glädjescenerna i samband med det allsvenska avancemanget i Västerås. Man har dribblat med TV avtalet in i det längsta så att spelprogrammet för de nio första omgångarna först nyligen kunnat bekräftats, och till de resterande 17 omgångarna har man fortfarande inte gått ut med ett bekräftat spelschema. Dessutom så tyder det mesta på att ingen svensk TV kanal kommer sända från de första omgångarna. TV avtalet är förvisso bra förhandlat av SvFF:s högt avlönade konsulter om vi ser till det rent ekonomiska men pengarna kommer ändå inte till gagn i den utsträckning man kan begära till de klubbar som verkligen har förtjänat dom. Fortfarande så styrs fotbollssverige av en sossementalitet som innebär att storklubbarna tvingas fortsätta att dela med sig enorma summor till gärdsgårdsklubbar utan vare sig publik eller medialt intresse.

Vidare har SvFF helt passivt sett på när en före detta spelare i V Frölunda dragits till domstol för en liten incident som inträffat på en fotbollsplan(!) i samband med en match mot Örebro förra året. Svagt! Och ingen har väl heller kunnat undgå hur Lagrell & co dribblat bort minst 30 % av den svenska tilldelningen av VM biljetter samt fuskat i lottdragningen genom att sortera ut obekväma supportrar. Och sist men inte minst så har generaltomten och tjuven Sune Hellströmer tydligt förklarat att i förbundets värld så har fansens älskade ståplatsläktare ingen framtid utan dessa ska tas bort då de "bidrar till det ökade läktarvåldet". Får Sune bestämma så besöks svenska fotbollsmatcher i framtiden enbart av styrelse och förbundsfolk, journalister, kändiseliten, överklassfolk, några barnfamiljer och en och annan festlig clownhatt. Böter/Avstängning/Tvångsnedflyttning för klubbar som har fans som står upp under matcherna eller skriker av förbundet icke godkända ramsor. Tvi!