2004-09-18

BOSS:

1 - "Publikkrisen"

Lördagsderbyt mellan Dif och Bajen lockade "bara" 20000 åskådare och snacket om "publikkris" i stockholmsfotbollen kom igång på allvar. Dif-ordförande Lundquist skyllde på att det var lördag och därmed inga företag som ville gå på matchen och tränare Jonevret sa att folk inte vill åka från sommarstugan för att se på fotboll. Nähä? Men skit i dom då! Själva går vi varken på företagsbiljetter eller reser till sommarstugor när vårt fotbollslag spelar matcher och vi anser att det inte finns någon bättre matchdag för allsvensk fotboll än just på lördagar. Så är det detta priset klubbarna får betala för att bli av med "Champions league gnagarna" så må det vara värt det för att få tillbaka den genuina fotbollspubliken som är där för att älska - och hata!

--------------------------------

JOSH:

1 - Männen som förstörde AIK

Landets mest inkompetenta företagsledare tillsammans med den mest handlingsförlamade styrelsen i svensk klubbfotboll. En oslagbar kombination! Frågan är om det bär ändå till Superettan - mycket tyder på det när sju omgångar återstår och det är alldeles tyst från Dallasskrapan i Solna. Inga förklaringar, inga ursäkter och inga nya ideér eller spelare. Sanny Åslund (aka Mannen som förstörde AIK Fotboll) går runt på en av landets sämsta arbetsplatser orakad och illaluktande. Styrelsen (aka Männen som förstörde AIK) bestående av korrumperade politiker, snutjävlar, tv bögar och andra föredettingar med "tunga" namn klappar Sanny i ryggen som om inget har hänt!

2 - Anders Frisk

Så har han då lyckats igen den gode Frisken! Att stjäla uppmärksamheten totalt från fotbollen och sätta sig själv i blickfånget inför världens TV-kameror och tidningar! Anders Frisk verkar lider av maniska tvångstankar att få så mycket PR som möjligt. Feldömda straffar och horribla bedömningar på nationell nivå har länge hört till hans repertoar och inget lag kommer undan när Anders ska demonstrera sin makt genom att ständigt sätta sig själv i fokus. Att han enbart är domare som ska verka men inte synas verkar ej gälla för solariebrända PR-Anders som tycker han är den största stjärnan. Nu senast i matchen på Olympiastadion i Rom träffades Anders av, håll i er nu, ett 50 EUROcent mynt! Blodvite uppstod och Anders föll handlöst till marken. Väl inne i omklädningsrummet uppger Anders att han tuppade av och efter en halvtimmes extra paus beslutade sig Anders för att avbryta matchen trots att domarbasen via telefon uppmanade honom att fortsätta! Han kunde ha fortsatt själv, men framförallt så fanns det en fjärdedomare på plats som kunde tagit över pipan. Fjärdedomaren borde ha tagit över pipan men nej tänkte Anders, uppmärksamheten blir betydligt större om jag avbryter matchen och mycket riktigt. Tidningarna är nu fulla av bilder och artiklar på "attacken" mot Anders. Attacken? Vi hade haft lite förståelse om han fått en vespa eller ett järnrör i huvudet men det var ett litet mynt! Du är en sån jävla clown Anders Frisk!

3 - Svensk klubbfotboll

Svensk klubbfotboll visade ånyo upp sitt odugliga tryne i Europa i veckan. De tre svenska representanterna i Uefa cupens första omgång Djurgården, Hammarby och Elfsborg spelade sammanlagt 1-8 med sina motståndare (Utrecht, Villarreal och Dinamo Zagreb). Det om något är ett tydligt tecken på hur långt svenska klubbar är, inte bara från Europas toppklubbar, utan även från Europas medelmåttor. Eller som en viss VD i AIK Fotboll uttryckte det under säsongen; Vi ska bli ett Europeiskt storlag med nordiska mått mätt. Yeah right! Men missförstå oss inte. Vi satt självklart och jublade i högan skyn när rapporterna strömmade in om de svenska baklängesmålen - det gjorde oss bittra AIK:are verkligen på bra humör för en gångs skull men det förändrar dock inte intrycket att svensk klubbfotboll är längre från det "riktiga" Europa än på väldigt väldigt länge.