2004-07-31

BOSS:

1 - Den "lilla" supporterns makt över dom stora svinen

Denna vecka saluterar vi vänskapsmatchen mellan schweiziska Etoile Carouge FC och portugisiska Benfica som spelades för några veckor sedan. Ni har säkert sett bilderna av hur en ensam harmlös åskådare springer in på planen för att sekunderna senare fällas till marken av publikvärdar som brutalt börjar misshandla supportern i ena straffområdet inför öppen ridå. Det hela slutade med att hundratals fans stormade in på gräsmattan och istället gick till våldsam attack mot publikvärdarna som fick avbryta sin fega misshandel och istället fly från den uppretade folkmassan genom ett hav av slag och sparkar. Har fotbollsvåldet någonsin sett så vackert och rättvist ut som denna gång? Vi tvivlar!

--------------------------------

JOSH:

1 - AIK Fotboll

Dessa oprofessionella halvfigurer till fotbollsspelare som är på god väg att spela oss ur Allsvenskan är en produkt av en fullständigt inkompetent fotbollsstyrelse som utan ett uns av självkritik eller ansvarstagande klamrar sig fast i den maktposition de skaffat sig via personliga "avsugningar". Medan krisen växer sig allt större och fansen blir allt mer deprimerade roar sig högsta hönset Sanny Åslund ute i sommarstugan i Stockholms skärgård. Samtidigt som tusentalet supportrar tar sig till skåne och bevittnar Helsingborgs debaclet på plats sitter alltså VD:n någon helt annanstans med ett champagne glas i handen och skrattar! Bryr han sig ens??

2 - Zoran Lukic & Dif

Det tog ett tag men när Zoran väl föll så gjorde han det som en förlorare som inte visade sig mogen att ha ensamt ansvar för ett svenskt lag med höga ambitioner. Frågan alla ställer sig nu är givetvis om Dif:s "storhetstid" är över. Vi ber till Gudarna att så är fallet!

3 - Fotbollshoror

Att moral och klubbkänsla inte längre premieras bland spelarna är känt sedan länge men det hindrar oss inte från att dela ut skit till de största gatuarbetarna som några gånger per säsong sticker upp sina äckliga trynen så fort det vankas Judaspengar. Nu senast Dif:s Babis Stefanidis som inte ville förlänga med klubben utan hellre tvingade fram en snabb försäljning till Bröndby. Eller guldgrävaren Sharbel Touma som i vanlig ordning väntar ut kontraktets utgång för att kunna sälja sig till högstbjudande. Den största horan av dem alla är ju givetvis Jesper Jansson som inte missar tillfället att i varje intervju meddela att hans kontrakt snart går ut. Snart är det säkert dags för Helsingborgs fans att känna på Jespers "klubbkänsla"... Svensk fotbolls största hora förnekar sig inte!