2004-05-26

BOSS:

1 - Euro 2004 Portugal

Oavsett om du ska ner och se kalaset på plats eller se den på storbilds-TV på hemmaplan eller ifall du har pajashatt och matchtröja med Zlatan på ryggen eller rutig skjorta och matchande keps så är detta sommarens höjdpunkt och en skön timeout från allsvenskan. Kalla öl, ljumma sommarkvällar, bra fotboll och sköna uteserveringar. Vinner Sverige blir det väl Rålis och då får vi se om KGB lärt sig vägen dit. Festen kan börja.

--------------------------------

JOSH:

1 - Polisens "nya" arbetsmetoder

Bussar stoppas och genomsöks utan husrannsakningsorder, personer på väg till krogen efter match omhändertas och trycks in i bussar och bussas ut till platser som både gud och SL:s kommunikationsplanerare glömt bort, personer som är omhändertagna och ligger ner med handfängsel duschas i ansiktet med pepparspray, husrannsakningar hemma hos personer där de på måfå hoppas hitta något, poliser som vägrar identifiera sig på begäran och gör sig istället skyldiga till misshandel. Man kan tro att det handlar om någon krigszon i Irak eller Palestina eller att man befinner sig i någon bananrepublik i Afrika. Men det här är vardag för fredliga svenska fotbollssupportrar som inget annat vill än att sköta sig själva och det handlar om arbetsmetoder hos statliga ligister inom polisen som verkar glömt bort allt de lärt sig på högskolan. Dags för samtliga att uttrusta sig med videokamera och dokumentera övergreppen. Förhoppningen är väl att någon av alla anmälningar leder till fällande dom. Fram tills dess ser vi med hög spänning fram emot deras nya tjäntevapen, elpistolen, som ska tas i (miss)bruk.

2 - Gullande över laggränser

Alla ligor har minst en eller ett par marginalpersoner som verkar få ribba av att i förtroende dra kommande händelser för utomstående personer. Dessa verkar lida av ett enormt behov av att få bekräftelse och kunna visa sig på styva linan och därmed bevisa att de minsann också är ITK. Det går bra att dra igen käften - annars finns det garanterat ett antal grabbar som gör det åt er. Tills dess kan ni trösta er med att den dagen kommer alltid förr eller senare, oavsett vilken liga du tillhör, då det kommer fram vem som glappat om vad och när.

3 - Andréa

När modellkarriären inte vill ta fart på grund av, enligt mångas tycke, det lätt inavlade utseendet och den stora näsan nämner damen att "Men, min pappa är faktiskt tränare i Dif". Hon rider inte bara på halva Djurgårdens fotbollstrupp utan gör det nu även på pappas framgångar.

--------------------------------