2003-07-20

BOSS:

1 - Vårens kravaller nr 1

Nu inträffade ju inte det här i veckan utan i juni månad men då denna rubrik inte blivit uppdaterad sedan i maj så utser vi AIK-Djurgården derbyt till årets box händelse nr 1. Så ska det se ut!!

--------------------------------

JOSH:

1 - Farväl SM-guld?

Efter den framgångsrika våren har det kommit grus eller nåt annat skit i Richard Moneys lagbygge. Och med tanke på det spel som visats upp i de senaste hemmamatcherna och inte minst med tanke på Andreas Anderssons korsbandsskada så ser det ut som vi snart får kliva av guldjakten...om nu inte förstärkningar skulle börja anlända till Råsundaborgen!

2 - Misshandeln av Svenska Cupen

Finns inget land i Europa som behandlar sin egen cupturnering så illa som Sverige och det svenska fotbollförbundet. Kan inte finnas någon som kan hålla reda på när matcherna spelas och den "hårda linje" man skulle hålla vad det gäller sista speladagar samt gemensamma datum blev det inget av med. Fortfarande har inte alla åttondelsfinalerna spelats trots att sista speldatum var satt till den 26 juni! Och fortfarande har inte något datum för kvartsfinalen Dif-AIK bokats då Djurgården helt sonika vägrar spela innan sista datumet 7 augusti. Och förbundet låter dom hållas! Dif borde tvingas lämna wo om man inte kan spela innan utsatt datum!! Förbundet är så flata att det är skamligt. De enda man sätter hårt åt är fansen när ex. bötesbelopp ska drivas igenom tack vare ett obegripligt regelverk.

3 - Nr 9 och nr 10

Holländska Ajax har ett spelsystem som går ut på att man bl a pratar i termer som "en typisk nr 9" om exempelvis Zlatan Ibrahimovic. Detta har Djurgården anammat till den grad att det rinner blod i våra öron. Finns det någon intervju där Åkeby eller Lukic inte pratat om "våran nr 9 gjorde si" och "våran nr 10 gjorde så". Och det mest irriterande av allt (förutom att givetvis massmedia hakat på detta också) är att det sitter Djurgårdsfans och pratar i samma termer utan att ha en aning om vad man pratar om! I och med att 75% av Dif fansen börjat gå på fotboll för något år sedan så är vi mycket intresserade av att höra någon av dessa förklara vad Ajax spelsytem egentligen går ut på.