2003-02-21

BOSS:

1 - Fotbollspremiären

Fotbollssäsongen närmar sig med stormsteg! Alla säkra vårtecken börja falla in. Träningsmatcherna sätter igång, säsongsbiljetter bokas upp, bortaresor planeras, utgångarna börjar urarta med våld över hela citykärnan igen, några börjar till och med att gå på hockey igen för att stilla abstinensen...och vi är ändå bara i februari månad!!

--------------------------------

JOSH:

1 - MBF (Minsta Bebis Firman), etc, etc

En gång i tiden krävdes det att man presterade något för att göra sig ett namn. Det är så både FB och DFG fått sina namn och rykten. Nu för tiden verkar det räcka med att hitta på ett namn, gärna på internet, helst med en hemsida därtill, och sedan några flitiga skribenter i den nya "firmans" namn, och vips så är man en aktör att räkna med. Tror man. Den uppsjö av nya ligor som, i alla fall, namnmässigt dykt upp de senaste åren drar ett löjets skimmer över hela branschen så länge man fortsätter skrävla runt på olika internetsidor istället för att kliva ut i verkligheten och prestera något! Missförstå oss inte, vi välkomnar Er med stora famnen och ni är jätteviktiga för fotbollsveriges framtid och säkert hetare och mer villiga än många äldre ligor - åtminstone på nätet. Visa det på andra ställen också! Ett stort undantag som förtjänar ett omnämnande i kategorin nya, yngre ligor, är AIK:s Young Boys som utan tvekan etablerat sitt namn i Stockholm som en aktör att räkna med! Utan tvekan tyngsta yngre ligan, tror både Difs och Bajens äldre grabbar håller med oss där.

2 - Skador

AIK:s skadeelände har fortsatt den här försäsongen och ett tag hade vi nio(!) spelare på skadelistan. Detta liknar ju ingenting! Klubbledningen måste nu ta detta på allvar och ta reda på orsakerna. Dåligt tränade spelare, fel tränade spelare, konstant dåliga planer, usla läkare, eller mutas läkarna av spelarna att sjukskriva dem från den "trista" försäsongsträningen?? Vilket som, detta måste nu åtgärdas av klubben en gång för alla!

3 - Golbögen i Innebandy

Haninges sportchef Kenth Sjögren har klippt ihop videosekvenser som visar AIK:s målvakt Andreas Olsson när han "oprovocerat attackerar ett flertal motståndarspelare". Förbundet bad om kompletterande uppgifter och den gode Sjögren skickade in nya videosnuttar. Har människan inget bättre för sig än att syssla med angiveri, inte en utan två gångar?? Syftet är säkerligen att försöka få en nyckelspelare i ett konkurrerande lag avstängd inför det nalkande slutspelet. Fy fan! Det är tack vare sådana små människor som Kenth Sjögren som hela moralen undergrävs hos stora delar av det svenska folket.