1994

IFK Göteborg-AIK, Fotboll, Allsvenskan, 25 april 1994
Relationerna mellan IFK Göteborgs och AIK:s supportrar var om möjligt än mer spända inför denna match. Black Army hade nämligen mottagit ett hotbrev veckan före match från några av IFK:s anhängare. I brevet stod bland annat följande att läsa: "Ni kan vänta er en rejäl omgång både på och utanför plan. Det är slut med era så kallade invasioner nu.......Vi väntar er på Nestors, men oddset på att ni skall dyka upp har gått upp väldigt när vi upptäckt att matchen går på en måndag".

AIK reste ner med ca 500 supportrar till Göteborg, väl medvetna om att IFK börjat få ihop ett ganska bra gäng den senaste tiden. Polisen i Göteborg hade på den här tiden (tidigt 90-tal) exakt noll-koll och nästan omgående i Göteborg stormade 150 fotbollsligister från Stockholm och AIK mot puben Nestors och IFK-grabbarna. AIK:arna anfaller med ölflaskor och stora gatstenar och göteborgarna får backa in från uteserveringen till pubens innandömen. I stället blir det polisen som slutligen vaknar till och går till attack mot AIK-fansen. Beväpnade med batonger klubbar polisen ned AIK-fans till marken medan gatstenarna viner genom luften. I tumultet som följer är det dock poliserna som skadas. En polisman får näsbenet avslaget, en annan får en gatsten i ansiktet och bägge förs blödande i ambulans till sjukhus där polismannen som fick gatstenen i ansiktet tvingas till operation. Polisen kan dock gripa 30 AIK-supportrar under kravallerna, de bojas samt förs in i olika piketbussar där en del av dem utsätts för slag och sparkar av vissa göteborgspoliser.

Efter upploppet utanför Nestors drar resten av AIK-mobben vidare mot restaurang Gamle Port som polisen senare slår en järnring runt. Ingen får vara sig komma in eller ut. Ett 50-tal IFK-supportrar försöker ta sig mot puben men jagas effektivt iväg av polisen. 45 minuter före avspark bryter sig AIK-anhängarna ut från krogen och beger sig i riktning mot arenan. AIK-ligisterna boxas under hela vägen till Gamla Ullevi med invandrare, skinheads, IFK-fans och vanliga göteborgsflanörer. Polisen får till slut in AIK-fansen på en segregerad ståplatsläktare på ena kortsidan. Under matchen, som AIK förlorar med 3-1 efter en riktig domarskandal av Christer Fällström, är det tämligen lugnt men efteråt bryter nya bråk ut. Den här gången mellan polis och IFK-supportrar. Strax efter klockan 21.30 på måndagskvällen har samtliga AIK-fans, undantaget de gripna, lämnat Göteborg och polisen kan andas ut - för den här gången.

Nämnas kan också att AIK ålades ett bötesstraff på 20 000 kr från Svenska Fotbollförbundet.

"Söderportbråket", 3 juli 1994
Mitt under fotbolls-VM i USA brakade det till ordentligt - i Stockholm. Åttondelsfinal, Sverige möter Saudiarabien och matchen sänds direkt på TV på de flesta krogar i Stockholm. Det gör den även på restaurang Söderport vid Liljeholmsbron på söder. Där befinner sig närmare 200 personer, varav en hel del Djurgårdsligister från det så kallade "Järngänget". Strax efter matchens slut stormas puben av ett 20 till 30-tal firmagrabbar från AIK som startar ett våldsamt slagsmål med DIF-fansen. Ölglas, flaskor, askfat, bord och stolar användes som tillhyggen under bråket där tre DIF-grabbar fick skärsår i huvudet av en sönderslagen flaska, två av dessa skadades så illa att de fick föras till sjukhus. Restaurangen fick stängas för dagen och när polisen anlände till platsen kunde tre AIK-grabbar gripas som misstänkta för våldsamt upplopp samt misshandel. En av dem efter att ha blivit utpekad av en av gårdarna!

Degerfors-Hammarby, Fotboll, Allsvenskan, 28 juli 1994
Efter matchen utbröt bråk mellan fansen sedan polisen helt tappat kontrollen och släppt ut supportrarna genom samma utgång på Stora Valla. En bajare greps misstänkt för misshandel och inne i Degerfors centrum rapporterades tre fall av skadegörelse efter att bajenfansen dragit fram.

IFK Göteborg-Hammarby, Fotboll, Allsvenskan, 3 augusti 1994
Innan matchen tände det till vid Avenyn i centrala Göteborg där fans från båda lagen drabbade samman i lite småbox, men det hela lugnade nästan omgående ner sig sedan polisen gjort chocker mot fansen.

Västerås SK-Djurgården, Fotboll, Div 1 Norra, 31 augusti 1994
200 Djurgårdsfans anlände till Västerås där 19 av dem omhändertogs av polis under dagen sedan de svarat för en omfattande skadegörelse i de centrala delarna av staden.

AIK-Västerås IK, Ishockey, Elitserien, 4 december 1994
I början av den andra perioden utbryter slagsmål mellan fansen sedan ett 50-tal AIK-fans tagit sig över till Västerås-klackens kortsida i Globen. Matchvärdar för ut AIK:arna från sektionen och ledsagar dem tillbaka till "sin" kortsida innan något värre tumult hinner bryta ut.