2009-07-15

En krönika vi gärna sluppit skriva men...har Huvudstyrelsen drabbats av hjärnblödning!?

Den senaste veckan har vår mejlbox kraschat när vi mottagit många och väldigt starka reaktioner på beslutet att AIK ska delta i årets Pridemarsch i Stockholm den 1 augusti. Vi vet inte vad huvudstyrelsen tänkte på när detta beslut togs men man verkar fullständigt ha tappat allt vett och sans. Man har kidnappat AIK:s varumärke och sålt ut det till egna särintressen samt, och det här är allvarligt, tagit in den Allmänna Idrottsklubben i politikens värld!

Låt oss förtydliga en sak inledningsvis. AIK är en öppen klubb för alla. Vi struntar fullständigt i om folk har vänster- eller högeråsikter, om de är svarta eller vita eller om de gillar killar eller tjejer. Detta under förutsättning att de alla tar sig till Råsunda för kärleken till AIK och inte för sina egna ev. personliga åsikter eller agendor. Fotbollsläktarna är en neutral zon där alla är lika och AIK är en idrottsklubb och inget politiskt parti eller samhällsdebattör.

Vi ska inte påstå att vi gillar tanken på två män som stoppar in kuken i arslet på varandra. För det gör vi inte. Men vi kan stå ut med detta så länge vi slipper bevittna det hela. Det här handlar heller inte om att på något sätt ifrågasätta alla människors mänskliga rättigheter eller lika värde. Nej, det här handlar uteslutande om att AIK:s huvudstyrelse tagit ett direkt felaktigt och mycket kontroversiellt beslut som uppenbart saknar förankring hos klubbens medlemmar och supportrar. Man har grovt utnyttjat och besudlat AIK:s anrika varumärke för att skaffa sig populistiska pluspoäng och visa sin politiskt korrekta sida i en fråga som "ligger i tiden". Någon ny publik kommer man inte locka utan istället riskerar vi att tappa kommande generationer AIK-supportrar som garanterat inte kommer vilja förknippas med detta trams. Den senaste veckan har även visat prov på en infekterad debatt som riskerar att splittra supportrarna i två delar.

Prideparaden är ett jippo som har gått från att lyfta fram homosexuellas rättigheter till att vara en politisk arena för hycklande politiker att "vara gay" under en dag. Samvetslösa politiker sida med sida med utklädda bögar, lebbar och transor. Vissa med dildos i pannan några med kuken i vädret och andra perversa inslag. Samtidigt som feministiska manhaterskor breder ut sig, homoadoptioner propageras och heterosamhället ifrågasätts öppet. Vad har våran Idrottsklubb med detta att göra??

AIK:s samtliga styrelser ska syssla med två saker.
1) Se till att ge lagen bästa förutsättningar för att vinna titlar.
2) Öka inkomsterna till klubben.
Varken mer eller mindre. Sedan kan det finnas "samhällsnytta" som är acceptabel och viktig, men framförallt förankrad hos klubbens medlemmar och supportrar. Hur många av AIK:s medlemmar ställer sig ex. bakom könsneutrala äktenskap och homoadoptioner som Prideparaden gör? Säkerligen inte alltför många kan vi upplysa vår kära huvudstyrelse om! Och vad blir nästa politiska manifestation från AIK:s huvudstyrelse om planerna att delta på Prideparaden genomförs? Ska AIK delta i Socialdemokratins 1 maj tåg? Salemdemonstrationen (på vilken sida)? Eller kanske ta öppen ställning i Israel-Palestina frågan? Kärnkraftsfrågan? Eller varför inte ta det ett steg längre och även uppmärksamma andra utsatta minoritetsgrupper i samhället såsom muslimerna (servera ingen varmkorv på Råsunda samt att alla i publiken måste be till Mecka innan avspark), samerna (ge Samerna en egen stat!) eller när det blir trendigt och politiskt korrekt att vara pedofil om 30 år (fram till 1979 klassades ex. homosexualitet som en sjukdom i Sverige) stärka denna "missförstådda" grupps rättigheter i samhället??

1991 försökte huvudstyrelsen få oss att fira klubbens 100 års jubileum tillsammans med vår eviga fiende Djurgårdens IF. De planerna stoppades av fansen. År 2009 försöker samma huvudstyrelse (ja vissa är faktiskt kvar!) att göra AIK till ett politiskt slagträ och en bricka i en "match" som vi inte har någonting att göra med. Att tillsammans med Hammarby IF samt Djurgårdens IF:s damlag delta i prideparaden. Det var inte för att ta sådana här beslut som vi medlemmar röstade fram huvudstyrelsen på det senaste årsmötet. Och det var garanterat inte för att delta i gayparader som bröderna Behrens bildade Allmänna Idrottsklubben 1891!

Heder dock åt AIK:s (herr)fotbollstrupp som trots huvudstyrelsens utpressningsmetoder visat ryggrad och bestämt sig för att inte delta i denna cirkusparad.

sverigescenen.com