Krönika 2004-05-27

Sverigescenen.com går in på sitt femte levnadsår och sidan som var först är också den bästa. Hemsidan och forumet har fått sig en rejäl ansiktslyftning den senaste tiden. Borta är den något punkiga framtoningen som nu får stå tillbaka för en mer stilren sajt under parollen stil & klass. Kvantitet har blivit kvalitet och 4000 registrerade användare har efter en utrensning blivit 2500. Scenen har fått en form av "lösenordsskydd" där nu enbart de organiserade grabbarna kan skriva. Är det någon som nu eller i framtiden anser sig ha rätt att skriva under Scenen så maila oss varför eller be någon annan skribent gå i god för dig. Vi kommer också bli än tuffare vad gäller samtliga forumrubriker. Kan du inte sköta dig eller har du inget att tillföra forumet så åker du - dock ej bokstavligt talat...ännu! Målsättningen för Forumet ligger fast. Att erbjuda de bästa möjligheterna för seriösa diskussioner. Av grabbar. För grabbar. Oavsett lagtillhörighet. Fotbollsligister och fotbollssupportrar, den moderna mannen, med koll på tillvaron och fullt kapabla att ta hand om sig själva och med en stor kärlek till sina klubblag samt ett stort hat till sina motståndare. För Er alltså. Vi ger Er plattformen - ni skapar dess innehåll och lägger nivån. Vill ni grina och "bojkotta" - gör då detta! Vi skiter i er. Men vi vet att ni läsar här varje dag ändå, you mugs! Själva hemsidan görs av AIK grabbar. Vi är AIK och detta präglar mycket av dess innehåll. Trots det erbjuder vi samtliga lags grabbar att sända in gästkrönikor för ev. publicering på huvudsidan. Vi kommer också ge möjlighet för de olika firmorna att officiellt presentera sig själva under rubriken "Historien om Firmorna".

Hemsidan besöks varje månad av uppemot 200 000 unika IP-nummer! Siffrorna är helt enorma och visar på ett närmast perverst sätt vilket intresse folk har för en hemsida på temat fotboll & våld. Vi är månne stilbildande men det är inte för de 200 000 besökarna som denna hemsida görs. Nej, den görs för alla som slagits för någonting dom tror på. För sig själva, sina vänner, sin klubb. De som klarar av att ta en smäll och ge två tillbaka.

På ligistfronten är det full aktivitet landet över. De senaste åren har inneburit en generationsväxling av sällan skådat slag. För att i ett decennium ha varit samma gamla ligor som hållit i taktpinnen har de senaste fyra åren inneburit att mängder med nya yngre ligor bildats. Fotbollspubliken växer och så även fotbollsligismen. Det som förut var en kamp mellan i huvudsak AIK och Djurgården och ibland även Bajen och IFK Göteborg har nu även satt i gång en stor aktivitet hos Gais, Helsingborg, och vågar vi gissa på att nästa stora organiserade liga snart slår sig fram i Sveriges tredje största stad, Malmö!?? Några som också utvecklat sig är tyvärr polisen som blir bättre och bättre på att förebygga bråken. Säkerligen tack vare telefon/internetavlyssning, spaning och ibland även ren flax.

På fotbollsfronten har misären fortsatt för alla AIK supportrar och krisen är i dagsläget djupare än någonsin. Richard Money blev inte heller han långvarig utan grabbarnas "man" som ass.tränare, Patrick Englund, fick efter tre omgångar också ta över huvudansvaret. Även Dif ser ut att få ett något tyngre år än tidigare medan Bajen ångar på och får räknas som främsta utmanare till SM bucklan tillsammans med Halmstad och Malmö. IFK ser ut att kriga strax under det absoluta toppskicktet medan HIF kämpar(?) på med AIK i bottenregionerna. Gais ligger nia som nykomlingar i Superettan efter sex matcher. Allsvenskan tar nu efter nio spelade omgångar sommaruppehåll och nu väntar ett Europamästerskap i Portugal med Sverige i allra högsta grad inblandade. Många svenskar kommer resa ner till Portugal och säkert även en del grabbar. Landslagsintresset är ju lite skiftande beroende på vem eller vilka du frågar men till VM i Tyskland 2006 (om Sverige kvalificerar sig vill säga) lär intresset ställas på sin spets då många svenska fotbollsgrabbar kommer resa. Om det slutar i internbox eller en gemensam Sverigemobb kan bara framtiden svara på. Helt klart är att sommaren erbjudar större chanser för svenska fotbollskravaller inom landets gränser än utanför.

Det är sommar, det är sol och det är fotboll så passa på och njut för snart smäller det till på en pub nära Dig...!