Krönika/Ledaren

2001-04-09

Så var det äntligen dax för fotbollspremiär igen! Vet inte vad alla andra har gjort under vinterhalvåret - Firman har i alla fall inte legat på latsidan utan har varit på träningsläger inför säsongen... Vi hoppas på bra uppslutning till både hemma- och bortamatcherna och ett jävla ös på vägen mot SM-bucklan i slutet av oktober. Såg i någon undersökning att Söderstadion och Hammarby vunnit de allsvenska spelarnas omröstning om trevligaste arena att spela på. Må de aldrig utse Råsunda till det! Det är i alla AIK:ares intressen att se till att Råsunda blir en kokande häxkittel av adrenalin och hat mot motståndarna så att de lämnar Stockholm utan poäng och längtan att komma tillbaka.

Vintern erbjöd ju också en liten dos av den sedan länge insomnade sporten ishockey. Om de gjort allt för att sabba hockeyintresset tidigare så är det ingenting mot vad de planerar nu. Att AIK (läs huvudordföranden Ingemar Ingevik) nobbade ett jättebud från den amerikanske multimiljonären Philip Anschultz till förmån för hobbymiljonären Hjallis Harkimo är ingen hemlighet. Men att föreningen fortsätter att gå minus samtidigt som man sparkar trotjänare som Rikard Franzén med 13 säsonger i klubben samt de senaste årens poängkung Stefan Gustavson, samt inte förmår att förlänga kontrakten med succémålvakten Tim Thomas samt unge jättetalangen och urgnagaren Björn Danielsson liknar ju ingenting!! Frazze kanske inte hade sin bästa säsong i klubben men att behandla en spelare som genom åren kämpat, blödigt och visat sånt AIK hjärta så illa som AIK:s styrelse har gjort är skamligt! Vi lider med dig Frazze! Nu väntar en satsning på halvdassiga finnar som inte platsar i Jokerit samt en kaptensbindel runt ärkedjurgårdaren Thomas Johanssons arm... Berömvärt är dock den uttalade satsningen på egna talanger samt att spelarna äntligen ska börja träna hårdare i och med slutet på deras åtta veckor långa semester men det mesta tyder ändå på att vi fortsätter den över 17 år långa hockeysvackan. Äh skit i hockeyn - nu börjar fotbollen!

När det gäller hemsidan passerade vi i februari månad 100 000 besökare och sidan har mellan 18 000 och 22 000 besökare numera - per månad! Det som händer med hemsidan inför säsongen är att flaggskeppet "Scenen - år för år" fortsätter sin resa. Nu tar vi sikte på att täcka upp 1970- och 80-talet! Vi slutar också med att säga hur ofta vi ska uppdatera sidan - sidan uppdateras i stället när vi har tid och lust men ambitionen att den ska vara aktuell har inte förändrats så förhoppningsvis ska det inte gå allt för lång tid mellan uppdateringarna. Forumet är igång för fullt och vi kan bara hänvisa till de "regler" vi ser att folk håller sig inom. Märker vi att det spårar ur eller att nivån sänks så är det inte svårare än att det hela lösenordsskyddas eller läggs ner. Vi har vissa planer på att ändra utformningen av forumet och lägga den på en annan server men inget är klart ännu. Angående "Firma-TV" kan vi säga att det hela ligger på is för närvarande. Filmerna är klara och är sköna så det är inte det som är problemet utan själva bildkvalitén som är under all kritik när vi lagt upp det så vi får se hur vi kan lösa det. Information kommer - någon gång...

Silly season och försäsongen är över och det har redan brakat till några gånger i city och på söder så nu gör vi som vanligt och sparkar i gång showen ordentligt för 2001.

Stöd AIK och grabbarna!

FIRMAN BOYS