Krönika 2000-09-11

Vilka är Firman Boys? Vad står Firman Boys för?

Firman Boys är ett brödraskap sammansvetsat av högsta gradens fanatism och kärlek till världens bästa fotbollsklubb - Allmänna Idrottsklubben. AIK är vår moder, AIK är vår fader, AIK är våra bröder - AIK är vår familj.

Firman Boys är inte politiska, vi har inga politiska mål, vi som grupp har inga politiska åsikter.

Vi accepterar att andra har olika åsikter än Firman Boys. Vi accepterar detta så länge det stannar vid just åsikter. Åsikter om att vi är idioter eller bara våldsfixerade fanatiker, det accepteras fullt ut. Men det är när dessa åsikter byts ut mot handlingar i form av provocerande, verbala eller fysiska missgärningar mot vår familj eller mot vårt älskade AIK som vi agerar.

Skadar någon din familj, hur reagerar man då? Nonchalerar man det eller agerar man? Firman Boys agerar. Och vi gör det med vilka medel som helst. Lita på det. Med medel som alla AIK:are skulle ta till om de hade tillräckligt med stake. Och detta vet de om! Det är därför Firman Boys behövs, att utföra det som alla tänker.

Det riktas en hel del kritik mot Firman Boys, främst från Norra Stå och andra AIK-läger. Kritik som aldrig når fram till oss personligen utan genom media och Internet. Denna kritik handlar för det mesta om att vi skadar AIK med vår verksamhet. Firman Boys hävdar följande; Hur många fler av vår familj på Råsunda skulle inte bli misshandlade och behandlade helt utan respekt av andra lags supportrar om vi inte stod upp för AIK:s namn? Det skulle fullkomligt bli slakt på gnagare i hela landet om inte Firman Boys alltid stod i främsta ledet.

Fotbollsvåld är en del av spelet vi älskar idag. Det accepteras säkert inte av många men det är ren och skär fakta!

Fakta är också att AIK:s supporterklubb Black Army i mer än tjugo år har rosat Sverige med kravaller, upplopp och diverse annat som försett media med tunga löpsedlar och reportage. Massmedia har på så sätt gett Black Army ett rykte om att var ligister, ett mycket välförtjänt rykte. Väldigt många av Firman Boys kritiker på Råsunda har varit med om att skapa dessa rykten men som nu framstår som värsta sorten dubbelmoralister och hycklare som någonsin skådats.

Denna stämpel på AIK:s supportrar är här för att stanna, vi kan aldrig tvätta bort den. Den når ju som bekant ut till hela världen där vi beskrivs som de värsta i sitt slag i hela Europa. Dessa rykten, som dessa samvetsfulla kritiker har hjälpt AIK-supportrar att få, gör nu att alla vil ta oss, alla vill spöa en gnagare.

Ligist eller inte? Hur många av oss har inte fått försvara våra färger? På matchen? På krogen? I skolan? Hur skulle det se ut om inte Firman Boys stod i vägen för detta? Vi väljer inte att bara att sitta och bevaka våra intressen. Vi måste nypa till först, på alla håll och kanter!

Vi är inte Bajen - vi har inga vänner därute.

Fotbollsvåld finns - Firman Boys finns. Bra eller inte? Fråga alla dessa ensamma gnagare som nästan fått sätta livet till när de mött en Djurgårds- eller Göteborgsmobb. Till skillnad från dessa mobbar inriktar sig Firman Boys enbart på de som har för avsikt att skada vår familj eller AIK.

Ett annat faktum är att, trots Black Armys gedigna arbete med tifogrupper och dylikt, utan Firman Boys existerar ingen som helst stämning på Norra. Firman Boys är alltid med sitt tunga engagemang och sina heta viljor skillnaden mellan en medioker klack och en i absolut Europaklass. Fakta!

Alla vet att Norra ståplats inte är någon söndagsskola. Här råder fanatism av grova mått och fanatism framkallar känslor. Känslor som kommer i svallning och svallar över - åt båda håll. Samma känsla som man får när AIK målar, denna känsla som gör att ingenting annat existerar är exakt densamma som man får när det blir laddat och aggressivt. Firman Boys är ärliga och står för dessa känslor.

Firman Boys kommer att fortsätta med sin verksamhet så länge som det finns folk som vill vår familj illa. Fakta!

FIRMAN BOYS